Fredag...


....och efter att hästarna fått sitt ska vi nog festa på....

image24

..lite ost och vin, mmmm. Och efter det lite...

image25

skönt slappande....
Älskar fredagar :)

Favorit i repris


Återigen en stripp av Tony Cronstam, den bäste av dem alla.

image23

Tyvärr känner jag igen mig ;)

Stressen....


....kring jul drabbar oss alla. Spring för ert liv grabbar........

image22

Gåta

Fick denna med mailen idag från Görel...

En intelligent man, intelligent kvinna och jultomten var ute och gick. Plötsligt fick de syn på en 500-lapp på trottoaren. Vem plockade upp upp sedeln??
Svaret kommer lite längre ner...Kvinnan förstås, för det finns ju varken tomtar eller intelligenta män.

Full konduktör? Nej glad!

Sitter i godan ro på väg till huvudstan när konduktören utropar i högtalarna att någon på tåget anmält honom till högre ort för att han skulle vara berusad.
Killen var skånsk, glad och trevlig. Troligtvis i 50 årsåldern med hästsvans. Han var inte på något sätt otrevlig eller något annat, bara glad och pratsam. Så vi fick stanna i Norrköping i 40 minuter för att killen skulle blåsa och på så sätt bevisa sin oskuld.

image21

Damen som ringt (läste i tidningen att det var en dam) hade inte ryggrad nog till att vara med på perongen när polisen kom.
När så konduktören kom in i vår vagn, efter att i högtalarna sagt att han var oskyldig, fick han applåder och jubel från oss passagerare. Dessuton så han att "nu är det ju nästan läge för en liten färdknäpp" men med glimten i ögat.
Visst är det vid sådana här tillfällen man nästan blir generad över att vara svensk??
För övrigt var resan plus styrelsemötet mycket bra.


Styrelsemöte

I morgon bär det iväg till huvudstaden. Vanligtvis när jag pratar om huvudstaden menar jag Köpenhamn, vi gör gärna det här i Skåne, men denna gången är det Stockholm som jag ska till. Ska på styrelsemöte för första gången. Bloggen kommer troligtvis få vara ifred över helgen.

image20

Vi ses ;O))

Fotboll

Just nu har jag en lycklig make....Sverige leder.
Själv hade jag velat titta på annat ,men men, vad gör man inte för kärleken

Söt

Kunde inte låta bli...

image19

Visst är den söt?

Ännu en favorit

image18

Är fullständigt kär i denne lille sköldpadda

Kajsa 20 år

Imorgon blir min lilla tjej 20 år.
Skickar en stor kram till dig.


image17

Jaja, så kan det gå..skit händer


image16

AHA (eureka) stavning?

Har förstått att det finns läsare av min blogg och vill gärna att ni någon gång skriver kommentarer. Det är både kul och uppmuntrande att få.  Tack :D

Absolut min humor

image14


GI kris

Nu är det total kris. Har hållt på med GI i 14 veckor och varit i det närmaste fanatisk och nu längtar jag efter kolhydrater i mängder som t.ex. vaniljhjärtan, varma mackor, pastasallad och inte att förglömma...en bakad potatis med vitlök och annat gott..VILL HA.

image12

Ser det inte helt ljuvligt ut??
Sen är det ju inte dumt att jag faktiskt minskat två storlekar (har faktiskt knappt några kläder som passar) men ändå....vill ha :O

Blondin

En blondin och en advokat sitter bredvid varandra på flyget mellan Stockholm och Köpenhamn.

Advokaten frågar om hon har lust att leka en kul lek?

Blondinen som är trött och vill ta sig en tupplur, avböjer artigt och vänder sig mot fönstret för att få sig en blund.

Advokaten försöker övertala henne med att tala om att leken är mycket lätt och rolig.

Han förklarar,

- Jag ställer en fråga till dig, och om du inte vet svaret ger du mig 50 kr, och vice versa.


Hon avböjer igen och försöker få lite sömn.

Advokaten säger upphetsat,

- OK, om du inte kan svaret ger du mig 50 kr och om jag inte kan svaret ger jag dig 5000 kr.


Detta fångar blondinens uppmärksamhet och eftersom hon förstår att hans tjat inte kommer att sluta om hon inte går med på att leka leken, så samtycker hon.

Advokaten ställer första frågan,

- Hur långt är det mellan jorden och månen?


Blondinen säger inte ett ord, plockar upp plånboken ur sin handväska, tar fram en femtiolapp och ger den till advokaten.

- OK, säger advokaten, nu är det din tur.


Hon frågar advokaten,

- Vad går upp för en kulle med tre ben och kommer ner med fyra ben?


Advokaten, mycket tankfull, tar upp sin laptop och söker bland alla referenser, men inget svar.

Han kopplar upp sitt modem med flygtelefonen och surfar på nätet men inget svar. Frustrerad skickar han e-mail till sina vänner och kollegor men utan framgång. Efter en timme väcker han blondinen och ger henne 5000 kr.


Blondinen säger,

- Tack, och vänder sig om för att fortsätta sova.


Advokaten som är mer än lovligt upprörd väcker blondinen och frågar,

- Nå, vad är svaret, vad är svaret???


Utan att säga ett ord tar blondinen fram en femtiolapp, ger den till advokaten, och somnar om.


Snart fredag

Torsdagskväll..snart fredag...full fart mot helgen. Jag vill festa....

image11

Jiihhhaaa  ;D hick....

Abstinens


Det är tisdag och jag lider av otrolig abstinens


image10


Dom fattas mig :(

Krk

image9

Det kan eventuellt komma lite snö här i Skåne inatt, men om ca sju månader bär det iväg hit igen.
Missförstå mig inte nu, jag älskar snö och vinter, men just i kväll när mannen sitter och tittar på fotbollsgalan längtar jag hit till Krk igen.
Långa bad och varma nätter där syrsorna låter och rödvinet är kylt. Mmmmm underbart

Det är kottenliv

Mysteriumimage7

Äggande eller????

Matte B??

image5

Är det så här det är?????

Mycket snack och liten firma


Återigen söndagskväll.

Helgen har varit skön och god, lammsteken smakade Grekland och rödvinet medelhavet.
Hästarna är på plats och maken har har blivit befodrad till förste stalldräng. Tydligen fixar han det utmärkt vilket gläder en fegis hjärta (mitt alltså).

Tyvärr blev det lite smolk i bägaren under em och återigen blev min lilla fina tjej nitad. Man kan verkligen undra varför??? Jag tycker att det som har hänt under hösten med den goa tjejen är helt fantastiskt. Från att ha deklarerat att hon inte ska flytta ifrån Åbarp förrän hon är 34 till att faktiskt bo själv tillsammans med hennes nya vänner M&M. Hennes fina lilla lya är välkomnande och mysig.

Men tjejen, vi vet att du är bäst även om vi ibland kallar dig för Kajsakattastrof

Kram

Lukas av Åbarp

image3

Busen i egen hög person

Kränkning

"Hela vårt liv blir vi kränkta och hela vårt liv kommer vi att kränka" så sa Lena Nevander Friström, prykoterapeut, författare och underbar föreläsare på en föreläsning som jag var på för ett halvår sen. Hon sa också att "de är de som upplever sig kränkta som har tolkningsföreträde".

Visst är det så att det handlar om dagsformen, ibland skiter jag ju totalt i vad folk tycker och tänker om mig, ibland går det rakt in som en pil i bröstet. Kan bli som tokig bara för bara hur lite som helst. Och absolut värst blir jag när någon gör något eller säger något om min familj. Vi har ofta valt att inte vara väldigt sociala utan att sätta familjen först. Både jag och mannen har få ta emot en del skit från arbetsgivare och annat då vi stått på oss och vår rätt till tid för vår lilla familj. Ändå har vi sällan suttit bara vi i vår familj för en stilla middag på helgerna, utan det har oftast funnist fler vid bordet.
Mindre känsligt är det då någon pikar för jobbet jag utför eller annat i den vägen, vet att jag kan det jag arbetar med och att andra naturligtvis kan se det på annat sätt. Det spelar mindre roll.

Men totalt skogstokig blir jag på de småpåvar som ofta är inofficiella ledare och som ägnar en stor del av arbetstiden till att, via elakheter, söndra och bakåtsträva. Ren vuxenmobbing förekommer oftare än vad man kan tro och det gör mig totalt vansinnig. En chefs största och viktigaste uppgift är att se till att sådant inte sker på arbetsplatsen. Så min uppmaning till alla er som blundar för detta är: SKÄRPNING NU!!! Ta vara på unga positiva medarbetare och ge dom chansen att förändra och utveckla verksamheten. Det var inte bättre förr. Men det kan bli bättre nu. Ge människor tolkningsföreträde...

Varför Kottenliv?

Maken och jag har en passion ihop (nej det blir inte snuskigt nu), vi älskar nämligen att åka runt i vår husbil som heter just KOTTEN.
Det är en tysk husbil av märket Hymer, helintegrerad och verkligen en fantastisk bil.
Namnet kommer ifrån tiden då vi var campare runtom i europa och maken kallade oss kottfamiljen. Sen dess har det följt med oss genom våra äventyr.
I somras var maken och jag i Baska på ön Krk i Kroatien. Hade tänkt vara där i tre veckor men gav upp efter två och en halv på grund av värmen. Vi hade då nästan 40 i skuggan, men å andra sidan var det 28 i vattnet.
Hade då tänkt puttra hemåt i långsam takt, men så blev det inte, men skit händer.
Men nästa sommar är det vi som åker till samma ställe igen och jag längtar redan......
Men vill ändå inte att det ska bli sommar nu för jag bara älskar snö och jul. Vill, vill, vill, vill verkligen ha en vit jul.

Söndag

Så va det söndag igen. Helgerna springer iväg alldeles för fort.
Var hos syster yster och frossade i kalkon, potatis, sås samt diverse tillbehör. Vikten tog säkert ett skutt upp och insulinhalten bröt nacken i hoppet.
Har ju trots allt lyckats göra av med ett tiotal kilon och vill inte ha tillbaka dom, låt dom ligga kvar om ni hittar dom, någon annan kan ju behöva mina gamla vikter..
Men imorgon är det måndag och nya tag ska tas, jag ska fan i mej ner till storlek 38-40 igen.
Kajsa, du måste lära mig hur man lägger in bilder på bloggen......en date om detta i veckan?

V75

Stryka eller inte stryka en häst som inte känns hundra?? Naturligtvis ska man stryka hästen, allt annat är ett hån mot hästarna, spelarna och hästägarna.
Klöver Kung, som de funderade på att stryka, galopperade bort sig och då har man inte spelarnas bästa framför ögonen och utan spelare inget trav...
Vakna, ansvarig veterinär på Mantorp.

Hästarna

Nu är jag heligt förbannad.

Vi har hästarna i ett inhyrt stall utanför Tyringe och det fungerar inte. Unga tjejer som inte har någon som helst kunskap om vad hästar behöver och som inte vet hur man uppför sig mot andra ska inte få äga djur.
Vad i helsike har Afro och Lukas gjort mot er, att ni inte tar in dom på kvällen så som ni lovat är så djävla lågt. Boxen var mockad och maten var serverad, det enda ni skulle göra var att ta in dom. Och det gjorde ni inte. Små skitungar är vad ni är....
Sen anklaga för stöld, va i helvete..jag är ursinnig.

För er vetskap, hästar mår bra av att vara ute, de är inte människor, men mat behöver dom. HALLÅ!!! Grrrrrr

Nu flyttar vi dom så vi kan vara säkra på att dom har det bra.

RSS 2.0